Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Cultuur - Het Evoluon in Eindhoven was eind oktober het decor van de bijzondere tentoonstelling Poupelle of Chimney Town (De vuilnisman van schoorsteenstad).

Het is voor het eerst dat de tentoonstelling van de bekende, Japanse komiek Akihiro Nishino in Nederland te bewonderen was. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek met illustraties van 33 illustratoren, die de prenten gezamenlijk maakten op basis van foto’s. Tijdens de tentoonstelling werden de 41 illustraties met ledverlichting tot leven gebracht. Nooit eerder exposeerde een artiest op deze wijze in Nederland.

 

In het fantasierijke Poupelle of Chimney Town vertelt Nishino aan de hand van zeer gedetailleerde afbeeldingen het verhaal van de vriendschap tussen een jonge schoorsteenveger en een vuilnisman. De vuilnisman wordt niet geaccepteerd door de bewoners van Chimney Town. Alleen de jonge schoorsteenveger ziet de schoonheid van de vuilnisman en wordt op een prachtige manier voor die openheid beloond. Nishino: “Het verhaal leert kinderen te geloven in wat ze zien, zelfs als ze de enige zijn.”

Boek online gratis beschikbaar

Het boek werd wereldwijd al bijna een half miljoen keer verkocht en is te bekijken op

Het boek is ook online te lezen. De afbeeldingen van het boek zijn voor iedereen te downloaden en te gebruiken. Het boek is nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Over Akihiro Nishino

De komiek Akihiro Nishino (1980) is zeer bekend in Japan dankzij zijn (tv-)optredens, regiewerk voor film en toneel, en als schrijver van verschillende kinderboeken. In 2009 maakte hij zijn debuut als fotoboekschrijver met het boek ‘Dr. Ink's Starry Sky Kinema’, geschreven met een enkele 0,03 mm monochroompen. Daarna werden ‘Zip & Candy’ en ‘The Music Box Planet’ gepubliceerd. Met de tentoonstelling van zijn laatste werk ‘Poupelle of Chimney Town’, reist Nishino momenteel de wereld over. Het volgende werk 'We are in love at the clock tower' is al in productie.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Cultuur & Uitgaan